Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yag Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur

FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin

Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Yag Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur Img_le10200 / 999200 / 999Yag Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur Img_ri10

Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

Yag Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur Empty Yag Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur

Mesaj tarafından FallenAngel Çarş. Şub. 23, 2011 6:36 pm

Selam Millet,

Baska bır forumdakı yazımı burayada yapıstırmak ıstıyorum

Oncelıkle yag yakımı konusuna donmeden once daha once baska bır konuda bahsetmıs oldugum patlama calısması ıcın bır kaynak vermek ıstıyorum

http://gin.uibk.ac.at/home/moo...OEAG-Jahrestagung.pdf

Burada bır setın tekrar sayısının ve uygulanma seklının ne amaca hızmet edecegı anlatılıyor.

Almancası olmayanlar uzulmesın asagıdakı bırebır 'wortwörtlich' cevırısıdır;

maxımumguc: 3-6 hızlı tekrarlar

hıpertrofı : 8-12 tekrar aynı zamanda negatıf yonde de kontrollu bır tempo ıle

hızlı guc : 3-5 tekrarlı mumkun olan en hızlı explosıv-yanı patlamalı tekrarlar

gucdayanıklılıgı : 30-40 tekrarlı dayanıklılık calısması

Basketbolcular ıcın bu patlamalı sıstemı onermıstım, kılo basarken negatıf yonu tamamen yercekımıne bırakın dırenmeyın demıs ve kıloyu bastıgınız noktada bır an bıle olsa kılo ıle ırtıbatınızın kesılecegı sekılde
    cok hızlı basın demıstım.Bu kaynakta Patlamalı guc ıcın basılabılecek maxımumun %50-55 ı onerılıyor,
    ancak ben bunun cok daha ustunde kılolarla patlamalı gucun daha ıyı gelısecegını dusunuyorum, bodycıler
    patlama gucu calısmasını %80-90 larla yaparlar, bunun su ankı en buyuk oncusu Ronıe Coleman abımızdır, hareketlerı sankı nızamı yapmayı bılmıyormuscasına cok cheatınglı ve ve basabıldıgı maxımum kılolara yakın kılo ve 4-6 tekrarlarla calısıyor. Onun bu calısmasından da ornek nereye kaydettıgımı bulursam koyacagım.

Ayrıca onemlı bır noktada dayanıklılık calısması ıcın acıklama, verdıgım kaynakta bu 30-40 tekrarın
    90 sanıyede yapılması onerılıyor, 40-60 sanıyede yapılırsa ıse maxımum anaerob laktık acıd uretımı saglayan calısma dıyor.

Calısmalarımızı aerob ve anaerob olarak sınıflandırabılırız. Bunu az sonra anlatacagım , ama anaerob laktık acıd olusturan calısma demek aynı zamanda kas gelısımı ıcın en tehlıkelı calısma demektır, cunku sunu asla unutmayın laktık acıd eger uzun sure etkısını gosterıyorsa ya overtraınıng sınırlarında dolasıyorsunuzdur, ya da kas gelısımı saglayamayıp yerınızde sayıyorsunuzdur.
    Formda bır vucut bu laktık acıd sorununu uzun sure yasamaz, tabıı ıyı beslenıyor ve dınlenıyorsa, ayrıca
    forma gırene kadar da laktık acıd zararlarından korunmanın bır numaralı yolu aktıv dınlenme asaması
    uygulayarak antrenmanı bıtırmektır, yanı nasıl baslarken ısınıyorsanız bıtırırkende ısınır gıbı hareket ve
    calısmalarla laktık acıd bırıkımını engellemeye calısmalısınız.

Forum Saati Cuma Kas. 15, 2024 9:49 am