Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Lokman hekimin meyve suyu sırrı

    FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1738
    Kayıt Tarihi : 05/02/11
    Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Lokman hekimin meyve suyu sırrı  Img_le10200 / 999200 / 999Lokman hekimin meyve suyu sırrı  Img_ri10


    Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

    Lokman hekimin meyve suyu sırrı  Empty Lokman hekimin meyve suyu sırrı

    Mesaj tarafından FallenAngel C.tesi Şub. 26, 2011 8:29 am

    Lokman hekimin meyve suyu sırrı
    Lokman hekimin meyve suyu sırrı

    Enfeksiyon hastalıklarından korunmanın ve sağlıklı bir ömür geçirmenin yolu bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçiyor Güçlü bir bağışıklık sistemi için meyve suyu tüketilmesi şart Peki hangi meyve suyu neye yarıyor?

    haber7com, 25 Haziran 2006 15:24

    Necip Çakır'ın haberi

    Vücudun ihtiyaç duyduğu bu sağlık kaynağı ise meyve suyunda gizli Uzmanlar, bünyeyi sağlam tutmak için bol miktarda A, C ve E vitamini ile çeşitli antioksidanlar içeren meyve suyu tüketilmesini öneriyor Peki hangi meyve suyu neye yarıyor? Bu sorunun cevabı aşağıda:

    Portakal suyu:

    Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltıyor Ayrıca içeriğinde bulunan bioflavin adlı antioksidan sayesinde kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelliyor Potasyum içeriğiyle de tansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor, aynı zamanda cildi güzelleştiriyor

    Nar suyu:

    Kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığını koruyor Kanser hücrelerinin gelişmesini de engelliyor Ayrıca, ishali kesmeye, bağırsaklardaki parazitleri düşürmeye de etkili Nar suyunun idrar söktürücü ve kan yapıcı özelliği de bulunuyor

    Vişne suyu:

    Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunuyor Kandaki asitleşmeyi de temizleyen vişne suyu, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını da sağlıyor Ayrıca, idrar söktürücü özelliği de bulunuyor

    Kayısı suyu:

    İçerdiği A, E ve B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına yardımcı oluyor, sinirleri gevşetiyor Kalsiyum ve magnezyum oranıyla da kemik erimesini önlüyor İçeriğindeki betakaroten, akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde rol oynuyor

    Elma suyu:

    Elma bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan B3 ve E vitamini, potasyum ve bol miktarda pektin içeriyor Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu baş ağrısına da iyi geliyor Ayrıca böbreklerin temizlenmesini ve kolesterolün düşürülmesini sağlıyor Bunların dışında, romatizma, gut ve mide rahatsızlıklarına karşı panzehir etkisi gösteriyor Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor, tansiyonun yükselmesini engelliyor

    Şeftali suyu:

    Şeftali içerdiği A, B3 ve C vitaminleri, folik asit, betakaroten ve potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor Antioksidan özelliği ile zehirli maddelerin vücuda vereceği zararları azaltıyor Sinir sistemini olumlu etkiliyor ve uykusuzluğu gideriyor Böbreklerin ve safrakesesinin düzenli çalışmasını sağlıyor

    Üzüm suyu:

    ‘Bol miktarda A ve C vitamini, çeşitli mineraller ve demir ile potasyum içeriyor Antioksidan özellikli olduğu için cildin yaşlanmasını geciktiriyor Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ağrılarına iyi gelip kalp sistemini düzenliyor, bedensel ve zihinsel yorgunlukları gideriyor

    Domates suyu:

    İçerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile de sağlık için oldukça yararlı Domates suyunda bol miktarda bulunan C vitamini ve bir antioksidan olan likopen, vücudu grip ve nezleden koruyor Ayrıca likopen vücudu kalp hastalıkları ve kansere karşı da koruyor


    Meyve suyu yüzde 100 meyveden üretilmeli

    Uluslararası standartlara ve Türk Gıda Kodeksi’ne göre meyve suyu ve benzeri içecekler, içerdikleri meyve oranına göre üç gruba ayrılıyor: Meyve suyu, meyve nektarı ve meyveli içecek Meyve suları yüzde 100 meyveden üretiliyor Meyve nektarlarında ise çeşidine göre meyve oranı yüzde 25 ile yüzde 50 arasında değişiyor Meyveli içeceklerdeki meyve oranı da yüzde 10 civarında Dolayısıyla içecekteki gerçek meyve oranı arttıkça, bunun vücuda faydası da artıyor Uzmanlar, yüzde 100 meyveden üretilen içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor


    Almanlar yılda 46, biz ise 4,5 lt meyve suyu tüketiyoruz

    Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de kişi başına yılda 4,5 litre meyve suyu tüketiliyor Bu rakam ABD’de 36, Almanya’da ise 46 litreye çıkıyor Türkiye’deki tüketim 1970’lerde kişi başına 0,5 litre düzeyindeydi Meyve suyu üreticileri on yıl içinde tüketimi 20 litreye çıkarmayı hedefliyor


    Zaman-Turkuaz


      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 1:31 am