Marketlerde satılan hazır çorbalarda tespit edilen bu risk, tansiyon yükselmesi ve felç riskini artırıyor
Hazır Çorbalara DİKKAT...? Marketlerde satılan hazır çorbalarda tuz seviyesinin yüksek olduğu, bunun da tansiyon ve felç riskini artırdığı tespit edildi İngiltere'deki Consensus Action on Salt and Healt (CASH) isimli sağlık hareketinin yaptığı araştırmada 575 çeşit çorbanın yüzde 25'indeki tuz seviyesinin standartların üzerinde olduğu belirlendi
Uzmanlar, çok miktarda tuz alımının yüksek tansiyon ve felç riskini arttırdığını vurguladı Aralık ve Şubat ayları arasında, süper marketlerde satılan biz dizi hazır çorbayı test eden CASH, tuzun çorbalarda ne kadar fazla kullanıldığına dikkat çekti
EN FAZLA 6 GRAM TÜKETİN
Yetişkinler için maksimum tuz tüketiminin günde 6 gram olduğunu belirten Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi yetkilileri, 100 gramlık hazır çorbada ortalama 0,6 gram tuz olması gerektiğinin altını çizdi
CASH Başkanı Prof Graham MacGregor, çorbaları da kapsayan gıda endüstrilerinin büyük çoğunluğunun yavaş yavaş ürettikleri gıdalardan tuzu çıkarmaya başladığını söyledi Araştırma, çorba gibi sağlıklı görünen gıdalarda da yüksek miktarlarda tuz bulunabileceğini ortaya çıkardı
Hazır Çorbalara DİKKAT...? Marketlerde satılan hazır çorbalarda tuz seviyesinin yüksek olduğu, bunun da tansiyon ve felç riskini artırdığı tespit edildi İngiltere'deki Consensus Action on Salt and Healt (CASH) isimli sağlık hareketinin yaptığı araştırmada 575 çeşit çorbanın yüzde 25'indeki tuz seviyesinin standartların üzerinde olduğu belirlendi
Uzmanlar, çok miktarda tuz alımının yüksek tansiyon ve felç riskini arttırdığını vurguladı Aralık ve Şubat ayları arasında, süper marketlerde satılan biz dizi hazır çorbayı test eden CASH, tuzun çorbalarda ne kadar fazla kullanıldığına dikkat çekti
EN FAZLA 6 GRAM TÜKETİN
Yetişkinler için maksimum tuz tüketiminin günde 6 gram olduğunu belirten Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi yetkilileri, 100 gramlık hazır çorbada ortalama 0,6 gram tuz olması gerektiğinin altını çizdi
CASH Başkanı Prof Graham MacGregor, çorbaları da kapsayan gıda endüstrilerinin büyük çoğunluğunun yavaş yavaş ürettikleri gıdalardan tuzu çıkarmaya başladığını söyledi Araştırma, çorba gibi sağlıklı görünen gıdalarda da yüksek miktarlarda tuz bulunabileceğini ortaya çıkardı