Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Mayalı Rulo Poğaça..

    FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1738
    Kayıt Tarihi : 05/02/11
    Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Mayalı Rulo Poğaça.. Img_le10200 / 999200 / 999Mayalı Rulo Poğaça.. Img_ri10


    Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

    Mayalı Rulo Poğaça.. Empty Mayalı Rulo Poğaça..

    Mesaj tarafından FallenAngel Perş. Şub. 24, 2011 5:04 pm

    Malzemeler
    2 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
    1 tatlı kaşığı silme tuz
    1 paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
    Aldığı kadar un(ortalama 5 su bardağı)
    1 kâse peynir
    1 paket margarin(yumuşak)
    Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
    Susam veya çörek otu
    Hazırlanışı
    - Unu eleyin, yoğurma kabında un, tuz, şeker, maya ve ılık süt ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun
    - Hamuru mayalanması için beklemeden iki parçaya ayırın, her parçayı da 6 ya bölerek toplam 12 beze yapın
    - Oda sıcaklığındaki margarini 10 eşit parçaya bölün
    - Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine margarin sürün, 6 bezeyi bu şekilde açıp yağladıktan sonra üst üste koyun 6 bezeye margarin sürmeyin
    - Diğer 6 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın
    - Tabak büyüklüğünde açıp yağladığınız 6 lı hamuru merdane ile 1-1,5cm kalınlığında açın
    - Üzerine peynirli harç serpin ve rulo yapın
    - Yaptığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin
    - Kestiğiniz parçanın üzerini elinizle hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın(kestiğimiz yerler alta gelsin)
    -Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin
    Mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin(ne kadar çok beklerseniz hamurunuz o kadar güzel mayalanacaktır)
    Hamur iki misline ulaşınca önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin
    Mayalı Rulo Poğaça.. Mayali-rulo-pogaca

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 10:47 pm