Malzemeler
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
Aldığı kadar un(ortalama 5 su bardağı)
1 kâse peynir
1 paket margarin(yumuşak)
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Hazırlanışı
- Unu eleyin, yoğurma kabında un, tuz, şeker, maya ve ılık süt ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun
- Hamuru mayalanması için beklemeden iki parçaya ayırın, her parçayı da 6 ya bölerek toplam 12 beze yapın
- Oda sıcaklığındaki margarini 10 eşit parçaya bölün
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine margarin sürün, 6 bezeyi bu şekilde açıp yağladıktan sonra üst üste koyun 6 bezeye margarin sürmeyin
- Diğer 6 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın
- Tabak büyüklüğünde açıp yağladığınız 6 lı hamuru merdane ile 1-1,5cm kalınlığında açın
- Üzerine peynirli harç serpin ve rulo yapın
- Yaptığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin
- Kestiğiniz parçanın üzerini elinizle hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın(kestiğimiz yerler alta gelsin)
-Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin
Mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin(ne kadar çok beklerseniz hamurunuz o kadar güzel mayalanacaktır)
Hamur iki misline ulaşınca önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
Aldığı kadar un(ortalama 5 su bardağı)
1 kâse peynir
1 paket margarin(yumuşak)
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Hazırlanışı
- Unu eleyin, yoğurma kabında un, tuz, şeker, maya ve ılık süt ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun
- Hamuru mayalanması için beklemeden iki parçaya ayırın, her parçayı da 6 ya bölerek toplam 12 beze yapın
- Oda sıcaklığındaki margarini 10 eşit parçaya bölün
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine margarin sürün, 6 bezeyi bu şekilde açıp yağladıktan sonra üst üste koyun 6 bezeye margarin sürmeyin
- Diğer 6 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın
- Tabak büyüklüğünde açıp yağladığınız 6 lı hamuru merdane ile 1-1,5cm kalınlığında açın
- Üzerine peynirli harç serpin ve rulo yapın
- Yaptığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin
- Kestiğiniz parçanın üzerini elinizle hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın(kestiğimiz yerler alta gelsin)
-Hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin
Mayalanması için sıcak bir ortamda en az bir saat bekletin(ne kadar çok beklerseniz hamurunuz o kadar güzel mayalanacaktır)
Hamur iki misline ulaşınca önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin