Malzemeler
3 Adet yufka
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Adet patates(haşlanmış)
100 gr salam
1 Adet yumurta sarısı
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Susam ve haşhaş
Hazırlanışı
Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim
Salamı küçük küçük keselim
Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim
İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim
Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim
Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim
Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım
Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım
Börekleri bir kevgire dizelim
Üzerine birkaç kez su serpelim
Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim
Tepsiyi buzluğa yerleştirelim
Donana dek bekletelim
Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım
afiyet olsun şimdiden
3 Adet yufka
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Adet patates(haşlanmış)
100 gr salam
1 Adet yumurta sarısı
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Susam ve haşhaş
Hazırlanışı
Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim
Salamı küçük küçük keselim
Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim
İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim
Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim
Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim
Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım
Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım
Börekleri bir kevgire dizelim
Üzerine birkaç kez su serpelim
Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim
Tepsiyi buzluğa yerleştirelim
Donana dek bekletelim
Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım
afiyet olsun şimdiden