Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Buzluk Böreği

    FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1738
    Kayıt Tarihi : 05/02/11
    Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Buzluk Böreği Img_le10200 / 999200 / 999Buzluk Böreği Img_ri10


    Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

    Buzluk Böreği Empty Buzluk Böreği

    Mesaj tarafından FallenAngel Perş. Şub. 24, 2011 5:03 pm

    Malzemeler
    3 Adet yufka
    4 Çorba kaşığı margarin
    1 Adet soğan
    2 Adet patates(haşlanmış)
    100 gr salam
    1 Adet yumurta sarısı
    Yarım demet maydonoz
    Üzerine:
    Susam ve haşhaş

    Hazırlanışı
    Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim
    Salamı küçük küçük keselim
    Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim
    İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim
    Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim
    Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
    Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim
    Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım
    Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım
    Börekleri bir kevgire dizelim
    Üzerine birkaç kez su serpelim
    Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim
    Tepsiyi buzluğa yerleştirelim
    Donana dek bekletelim
    Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim
    Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım
    afiyet olsun şimdiden

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 8:34 pm