Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Pratİk Kayserİ YaĞlamasi

    FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1738
    Kayıt Tarihi : 05/02/11
    Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Pratİk Kayserİ YaĞlamasi Img_le10200 / 999200 / 999Pratİk Kayserİ YaĞlamasi Img_ri10


    Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

    Pratİk Kayserİ YaĞlamasi Empty Pratİk Kayserİ YaĞlamasi

    Mesaj tarafından FallenAngel Ptsi Şub. 14, 2011 1:19 am

    PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI
    Pratİk Kayserİ YaĞlamasi Bayram çok yogun ve yorucu geçtiği için, bu aralar hep pratik tariflere yöneldim galiba...Kayseri yağlaması daha önce yediyseniz bilirsiniz, mantıya benzer çok güzel bir yemektir ,tadına doyum olmaz, bu ise onun 5-10 dk.içinde hazırlayabileceğiniz pratık bir versiyonu,klasik olanın tadı biraz daha güzel tabi ama vaktiniz yoksa canınız bu tarz bir yemek çektiyse denemenizi öneririm..Ben bu tarifi blog arkadaşlarımdan safran da gördüm ve hemen denedim,sonuç çok güzel oldu..
    MALZEMELER-3-4 Kişilik-
    -2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir-
    -200 gr kıyma
    -1 adet büyük soğan
    -1 adet domates
    -1kaşık salça
    -tuz,karabiber, pulbiber
    -1 kase yoğurt
    -2 diş sarmısak
    YAPILIŞ
    -Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin.Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin.Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor.
    -Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın.
    -En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin.
    AFİYET OLSUN...

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 8:54 pm