Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!..

FallenAngel
    FallenAngel
    Admin
    Admin

Nereden : İstanbul
    Aktiflik :
    Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!.. Img_le10200 / 999200 / 999Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!.. Img_ri10

Cüzdan
    Altın Altın: Sınırsız
    Para Para: Sınırsız

Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!.. Empty Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!..

Mesaj tarafından FallenAngel C.tesi Şub. 12, 2011 11:21 am

ASTIM HASTALARINA ŞİFA YER ALTINDA !!

Astım Hastalarına Şifa Yer Altında !!..
    YASİN KILIÇ, NAHÇIVAN
    Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde yerin 110 metre altında bulunan Tuzdağı Hastanesi astım, bronşit ve nefes darlığı olan hastalara şifa dağıtıyor
    Dışarıdaki hava sıcaklığı ne olursa olsun ısının sürekli 20-25 derece arasında kaldığı Tuzdağı'nda astım ve bronşit hastalıklarında yüzde 90 başarıya ulaşılıyor Yüksek tansiyon, şeker, metabolizma rahatsızlığı, mide, bağırsak rahatsızlığı ve böbrek taşı 9 milimden büyük olanlar merkezden faydalanamıyor 5 hekim ve 28 hemşire ile hizmet veren hastanede 20 günlük tedavinin maliyeti 250-300 dolar civarında 1979 yılında kurulan ve Nahçıvan'a 14 kilometre uzaklıkta bulunan Tuzdağı Fizyoterapi Hastanesi'nde günde 250 hasta kabul ediliyor Üst solunum yolları rahatsızlığı, astım, bronşit ve alerjisi olan hastalara hizmet veren Tuzdağı'nın içinde bölümlere ayrılmış çok sayıda mağara bulunuyor Merkezde kadınlar, çocuklar ve erkekler ayrı ayrı bölümlerde belli saatlerde tedavi ediliyor Hastalar, kendileri için ayrılan bu bölümlerde akşam 1800'den sabah 0900'a kadar hem dinleniyor hem de kitap ve gazete okuyor Çocuklar saat 2200'de, yetişkinler ise saat 2300'te yataklarına giriyor Bu sırada ışıklar söndürülüyor ve sabaha kadar hastaların havadaki iyodu teneffüs etmeleri sağlanıyor Tuzdağı Fizyoterapi Merkezi Başhekimi Dr Süleyman Ruslan Abdullahoğlu, havada oluşan klor iyonları vasıtasıyla hastaların rahatlıkla nefes alıp verdiğini söylüyor Türkiye, İran, Rusya, Kazakistan, Almanya, Finlandiya ve Ukrayna başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yılda ortalama bin 500-2 bin hastanın başvurduğunu belirten Abdullahoğlu, "Tedaviden kesin sonuç alma başarısı çocuklarda yüzde 95, yetişkinlerde ise 80-90" diyor Astım hastası Bursalı işadamı Fahri Balcı, 15 yıl önce yakalandığı astım hastalığı sebebiyle nefes almada iyice zorlandığını kaydetti Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Nahçıvan'daki tuz mağaralarında tedavi görmeye gelen Balcı, mağaraya girdikten 1 saat sonra nefes alıp vermede ciddi rahatlık yaşadığını söyledi

Forum Saati Cuma Kas. 15, 2024 9:51 am